header lsn 2022

Volgens mij was ik in 2012 jullie eerste stagiaire. Ik studeerde toen nog de bachelor Beleid en Management in de Gezondheidszorg aan de EUR. Voor mijn bachelor scriptie en een deel stage ben ik toen naar Guayaquil gekomen. Ik was toen net 22 en het was voor mij mijn eerste grote reis helemaal alleen voor langere tijd. Als ik achteraf terug kijk, ging ik vooral voor de beleving in een compleet vreemd land en nieuwsgierigheid hoe mensen leven in een wijk, zoals waar jullie werkzaam zijn. De scriptie en stage zijn wel netjes afgerond maar ik kan het niet een topproduct noemen. De scriptie was een onderzoekje hoe de bereikbaarheid en aanloop naar de kliniek verbeterd kon worden. Dit heb ik gedaan door interviews met een aantal patiënten af te nemen en hieruit een zogenoemde SWOT-analyse te trekken. Op het moment zelf vond ik dat erg interessant. Toen ik eenmaal in Nederland aan het werk ging als beleidsmedewerker, merkte ik steeds meer dat ik dit soort projecten te langdurig vond en daar niet goed in functioneerde. Het is, denk ik, ook niet een verrassing dat ik toen gestopt ben als beleidsmedewerker in de zorg en opnieuw begon met de studie optometrie. Ondertussen ruim een jaar geleden die studie afgerond en ik werk nu met ontzettend veel plezier als optometrist in Deventer. Een beroep waar ik veel meer voldoening en plezier uit haal.
Wat mij vooral is bijgebleven is de goede zorgen en warme welkom van Els en Gonzalo. Extra bijzonder zelfs, omdat Els hoogzwanger was en ook tijdens mijn periode daar is bevallen.
Ook staat me nog erg goed bij de Spaanse lesjes en gastvrijheid van de zus van Gonzalo. En daarnaast de heerlijke maaltijden en goede zorgen van Gladys. Omdat alles aan het stage lopen nieuw was, was het voor beide kanten, denk ik, soms wat zoeken naar hoe zo'n periode in te richten en structuur te geven. Ik ben daar door jullie ontzettend goed opgevangen en het was voor mij een heel bijzondere ervaring in een compleet andere omgeving dan Nederland. Dus voor alle stagiaires in de toekomst een goede ervaring waar ze hopelijk niet alleen op academisch gebied, maar ook op persoonlijk vlak meer over zichzelf leren.
Ik wens jullie alle goeds en hopelijk nog veel behulpzame en fijne stagiaires!

Selecteer de taal

© 2024 La Sonrisa Naranja