header lsn 2022

Een belangrijk aspect van de kliniek is om sociale projecten op te zetten. Er valt hier heel erg veel te winnen op het gebied van preventieve gezondheid. Veel ziektes of problematische situaties ontstaan hier namelijk door een gebrek aan informatie, en niet door onwil van de patiënten.

Na de pandemie kunnen deze projecten eindelijk weer opgezet worden. Zo wordt er elke maand gratis maandverband uitgedeeld om te voorkomen dat jonge meiden noodgedwongen thuis moeten zitten en daarmee een leer- en ontwikkelingsachterstand oplopen. Daarnaast lopen er projecten voor eenzame ouderen, zijn er gratis consulten van voedingsdeskundigen en wordt er (seksuele) voorlichting gegeven op scholen.

Volgende week begint een nieuw project; de zwangerschapsclub. Elke twee weken zal er een bijeenkomst georganiseerd worden voor zwangere vrouwen, geleid door de verloskundige Andrea Jalca.

Op deze bijeenkomsten wordt er voorlichting gegeven over verschillende onderwerpen zoals: voeding, borstvoeding, voorbereiding op de bevalling, alarmsymptomen tijdens de zwangerschap, zwangerschapsgym en andere onderwerpen.

Als stimulatie voor de participatie krijgen de zwangeren een stempelkaart: elke bijeenkomst die ze bijwonen krijgen ze een stempel. Bij een volle kaart kunnen ze meedoen met de babyshower, waarbij ze een basispakketje krijgen met bijvoorbeeld een rompertje, luiers en een gratis echografie.

Per zwangere vrouw kost een basispakketje $5, een echografie $15. Daarnaast zijn er eenmalige investeringen nodig zoals de aanschaf van een skippybal ($20 p/s) en yogamatjes ($10 (p/s).

Om dit te realiseren zijn donaties nodig. U kunt één vrouw dit volledige programma aanbieden voor $20. Alle kleine beetjes helpen; zo kunt u dus bij $5 al een zwangere vrouw steunen met een basispakketje!

Ik ben deze actie op geef.nl gestart binnen mijn vrienden familie en kennissenkring en binnen 2 weken had ik het beoogde bedrag van €1000 bij elkaar! 

Selecteer de taal

© 2024 La Sonrisa Naranja