header lsn 2022

Wow wat een jaar was 2020! En wie weet wat 2021 gaat brengen? 2020 was een jaar met veel uitdagingen, maar ook met veel successen. Veel verdriet, maar ook overwinningen. We hebben veel mensen kunnen helpen, alhoewel we ook patiënten hebben verloren. Veel ups en downs dus. Op het moment schijnt er in Guayaquil een tweede golf te zijn, maar wij merken daar in de praktijk weinig van. Gelukkig is het in onze praktijk behoorlijk rustig. Ik zie wel mensen met griepverschijnselen, maar ik heb geen ernstig zieke mensen gezien in deze periode. Het lijkt dat de meeste mensen die nu ziek worden met COVID-19 in een ander gedeelte van Guayaquil wonen. Veel mensen in onze wijk hebben de ziekte al gehad en wie weet geeft dat ook wel enige bescherming? 

De medische hulp gaat nog wel gewoon verder: er zijn meer patiënten dan voor de coronavirus uitbraak. Dat komt denk ik doordat meer mensen ons kennen en omdat veel medische praktijken zijn gesloten door de coronacrisis. Het is toch een extra kostenpost om goed beschermd te werken en veel artsen hebben dat er niet voor over. In de stichting zijn we op dit moment erg gefocust op preventieve zorg: er is een aanbieding geweest om uitstrijkjes te doen. Elke maand komt het ministerie van gezondheidszorg een dag vaccineren in onze praktijk. Door een donatie van de voedselbank kunnen we aan patiënten met diabetes gratis medicijnen verstrekken. Ook zijn er op wereldaidsdag gratis sneltesten van HIV en COVID-19 gedaan. Verder is het onderwijs in Ecuador nog steeds online. Dit geeft voor veel moeders en kinderen grote problemen. Ter ondersteuning van deze kinderen is een psycho pedagoog in de arm genomen. Zij helpt bij gedrags- of leerproblemen van kinderen en kan ouders adviezen geven hoe ze het best met hun kinderen kunnen omgaan. Dit project zit nog in de opstartfase, maar er is zeker vraag naar onder de patiënten.

In de maand december hebben we enkele activiteiten uitgevoerd. Uiteraard konden we dit jaar geen groot kerstfeest organiseren, maar de 300 families die door de stichting met een voedselpakket worden ondersteund wilden we een wat uitgebreider pakket geven met o.a. een kip, een klein kadootje voor de kinderen en wat producten voor de persoonlijke verzorging. Ook hebben we een optocht georganiseerd met de kerstman, rendieren en dwergen.

Je kunt ons enorm helpen met een eenmalige gift. Dankjewel!

Selecteer de taal

© 2024 La Sonrisa Naranja