header lsn 2022

De WHO heeft gelukkig ook Ecuador aangedaan en vaccinaties gedoneerd, want het land zelf is nagenoeg failliet en kan geen of onvoldoende vaccinaties zelf inkopen. Er is wel een programma, maar Ecuador heeft al haar 3e minister van gezondheid vanwege “wanprestaties en fraude” van de eersten. Daarbij komt, dat er onlangs verkiezingen zijn gehouden en krijgt Ecuador binnenkort een nieuwe president. En dat betekent, dat na zijn installatie het hele ambtenarenapparaat wordt vervangen, dus wie zal nu zijn nek uitsteken! Er is wel een inkoop en planning, maar door onderling gebakkelei komt de distributie van de vaccins nog niet erg op gang. Er worden Chinese vaccins aangeboden, maar door groot wantrouwen van de bevolking is de vaccinatiebereidheid erg laag.

Maar tot haar eigen verbazing kreeg Els onlangs een telefoontje via via, met de vraag of ze openstond voor vaccinaties voor haar team. Dit liet zij zich geen twee keer zeggen en zo, wel na een hele dag wachten op locatie, was haar hele team aan het eind daarvan gevaccineerd! En binnenkort de tweede prik! Wie had dat gedacht??

En toen kwam er opeens ook een telefoontje van het ministerie van gezondheid met de mededeling dat de gelegenheid werd geboden om namen op te geven voor vaccinatie voor een groep ouderen uit de wijk van de stichting! Dan gaat iedereen ineens in de administratiestand en gaat werven, wat nog niet zo makkelijk was. De vaccinatiebereidheid is nog niet zo groot en de argwaan des temeer. En dan toch wordt er een lijst met namen doorgegeven. Maar helaas, een dag van tevoren werd gemeld dat het tóch helaas niet doorging! Dus iedereen weer afbellen. Never a dull moment! !Nunca aburrido en Ecuador!

Selecteer de taal

© 2024 La Sonrisa Naranja