header lsn 2022

In het vorige bericht las u hoe Ecuador Coronavrij gemaakt wordt door voortvarend te vaccineren. Nu vertellen we u over de voedingsvoorlichting van uit de universiteit Espol en onze stichting:

Het "gewone" leven gaat ook in Guayaquil door en eten moet iedereen, maar niet iedereen eet gezond: ook daar zijn de Coronakilo’s hard aangekomen. Alle studenten krijgen hun lessen nog steeds online (ook al gaat het weer bijna open) en docent zag kansen in samenwerking met onze stichting voor voedingsvoorlichting aan zwangeren, kinderen en ouderen: stagelessen voor zijn studenten en voorlichting voor onze patiënten. 

22 studenten worden gekoppeld aan 22 patiënten van Els en Gonzalo. Deze maand videobellen zij via WhatsApp met zwangere vrouwen. Deze vrouwen zijn natuurlijk eerst benaderd voor toestemming. Ze worden een uur lang ondervraagd over hun voedingspatroon en krijgen voorlichting én een gratis consult wat wel en wat niet; natuurlijk binnen budget en bereik. De hele verdere week worden deze vrouwen gevolgd om te kijken of het lukt een gezond patroon op te bouwen, door elke dag weer even te bellen.

De volgende maand gaat dat gebeuren met 22 kinderen uit de kliniek en augustus zijn de ouderen aan de beurt. Dit is een win-win met hopelijk goed resultaat. We houden u op de hoogte.

Selecteer de taal

© 2024 La Sonrisa Naranja