header lsn 2022

De helft van 2021 is voorbij. Corono lijkt steeds meer bedwongen. Ook hier in Ecuador wordt er veel ingeent, maar is het animo niet door iedereen groot. Er zijn veel mensen die door onwetendheid of verkeerde informatie (lees Instagram en Facebook) niet gevaccineerd willen worden.. Op dit moment worden mensen tussen de 50 en 55 jaar ingeent. 

Aangezien de gevallen van ernstige COVID duidelijk aan het dalen zijn, worden er ook weer nieuwe projecten opgestart. Zo is de samenwerking met de plaatselijke universiteit ESPOL weer begonnen met stages van voedingsdeskundigen en consulten via whatsapp aan verschillende leeftijdsgroepen. 

De samenwerking van de Fundacion met de voedselbank gaat ook nog steeds door. Hierbij kan de stichting tegen gereduceerd voeding inkopen, maar hebben we zo en dan ook donaties, die we aan onze clienten kunnen uitdelen. Recent konden we 150 pakketten luiers voor volwassenen doneren. Aangezien we hierbij altijd een foto vragen van de mensen die de donatie ontvangen, kregen we ongevraagd nieuw inzicht in de leefomstandigheden van deze mensen. Veel ouderen worden slecht verzorgd, zijn ondervoed en liggen de hele dag op een dunne matras. Op dit moment zijn we aan het analyseren hoe we de omstandigheden van deze bevolkingsgroep zouden kunnen verbeteren. Hierbij denken we aan voedingsadviezen, voedselpakketten, fysiotherapie en als de omstandigheden het toelaten mogelijk ook huiskamerbijeenkomsten. Dit zal een pilotproject zijn om te kijken of er animo en mogelijkheden zijn. Als er vrijwilligers zijn die mee willen denken of bij zouden willen dragen dan horen we dit graag. Hierbij kan gedacht worden aan een stage van een student, die hierin geinteresseerd is, uitwerking van een agenda van activiteiten die gedaan kunnen worden of een voedingsplan voor ouderen en bedlegerigen. 

Selecteer de taal

© 2024 La Sonrisa Naranja